Alles over boksbandages

Introductie

Boksbandages zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting van een bokser. Ze beschermen de handen en polsen tegen verwondingen tijdens trainingen en wedstrijden. In deze blogpost zullen we alles bespreken wat je moet weten over boksbandages, van de reden waarom ze worden gebruikt tot de verschillende soorten die er zijn en hoe je ze op de juiste manier aanbrengt.

Waarom boksbandages gebruiken

Boksbandages zijn ontworpen om de handen en polsen te beschermen tegen verwondingen die kunnen optreden tijdens het boksen. Ze bieden steun aan de spieren en gewrichten en helpen bij het verminderen van de impact van stoten. Bovendien kan het dragen van boksbandages ook helpen bij het verminderen van zwelling en pijn na een training of wedstrijd.

Boksbandages kopen, waar je op moet letten

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van boksbandages. Ten eerste is de pasvorm belangrijk. Zorg ervoor dat de bandages comfortabel zitten en goed aansluiten zonder te knellen. Ten tweede is de kwaliteit van de materialen belangrijk. Kies voor bandages gemaakt van duurzame en ademende materialen om te zorgen dat ze langer meegaan en comfortabel blijven. Ten derde is de sluiting belangrijk. Kijk of de bandages een veilige sluiting hebben, zoals een klittenbandsluiting of een rits, zodat ze niet los komen tijdens het boksen.

Welke soorten boksbandages zijn er

Er zijn twee soorten boksbandages: handbandages en polsbandages. Handbandages worden gebruikt om de handen te beschermen en polsbandages worden gebruikt om de polsen te beschermen. Handbandages zijn meestal langer dan polsbandages en zijn ontworpen om om de handen te wikkelen en te fixeren. Polsbandages zijn korter en worden gewoonlijk om de polsen gewikkeld.

Hoe doe je boksbandages om

Het aanbrengen van boksbandages kan een beetje ingewikkeld lijken, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Hier is een stapsgewijze handleiding:

  1. Leg de bandage op een plat oppervlak met de klittenbandsluiting naar boven.
  2. Leg je hand of pols op de bandage met de palm naar boven.
  3. Wikkel de bandage om je hand of pols, beginnend bij de basis van de vingers of pols. Zorg ervoor dat de bandage strak maar comfortabel zit.
  4. Wikkel de bandage verder omhoog langs de onderkant van de hand of pols.
  5. Vouw de bandage terug over de basis van de vingers of pols.
  6. Wikkel de bandage verder omhoog langs de bovenkant van de hand of pols.
  7. Sluit de bandage met de klittenband of rits.
  8. Houd er rekening mee dat het aanbrengen van boksbandages meer tijd en oefening vereist om de techniek onder de knie te krijgen. Het is ook belangrijk om te zorgen dat de bandages comfortabel zitten en goed aansluiten zonder te knellen.

We hopen dat deze handleiding je geholpen heeft bij het aanbrengen van boksbandages. Onthoud dat het dragen van boksbandages een belangrijk onderdeel is van de veiligheid tijdens het boksen en het beschermen van de handen en polsen tegen verwondingen.

Boksen tijdens je crossfit-training

Boksen is een populaire manier om calorieën te verbranden en je spieren te versterken tijdens een crossfit-training. Boksen is ook een geweldige manier om je motoriek te verbeteren, je reactiesnelheid te verhogen en je hand-oog coördinatie te verbeteren. Als je nog nooit boksen hebt geprobeerd, kan het een beetje intimiderend lijken. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je het gemakkelijker kunt maken.

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je goed opwarmt voor je begint met boksen. Zorg ervoor dat je je lichaam goed strekt en losmaakt om letsel te voorkomen. Voer ook kleine oefeningen uit om je conditie op te bouwen en je spieren te versterken.

Wanneer je klaar bent om te beginnen met boksen, probeer je dan te concentreren op de bewegingen die je maakt. Je moet je techniek verbeteren en je spieren leren om de juiste bewegingen te maken. Focus je op je ademhaling en kijk hoe je je lichaam gebruikt om je bewegingen te maken.

Als je de basisbeginselen van boksen begrijpt, kun je oefeningen toevoegen die je helpen om je conditie te verbeteren en je motoriek te verbeteren. Probeer bijvoorbeeld een combinatie van bokspunches te maken, zoals Jab, Cross, Hook en Upper cut. Je kunt ook variëren met schaduwboksen, waarbij je fictief bokst tegen een denkbeeldige tegenstander.

Als je boksen aan je crossfit-trainingen hebt toegevoegd, zal je spierkracht en conditie er zeker van profiteren. Vergeet niet dat je moet blijven oefenen om je techniek te verbeteren en je reactiesnelheid te verhogen. Als je je techniek verbetert, zal je bok