Kettlebell

Zwarte kettlebell met opgerolde gymnastiekmat
Kettlebell en gymnastiekmat / yogamat

Het is een rond gewicht dat meestal uit gietijzer of staal is gemaakt. Het heeft een handvat dat uitsteekt van het gewicht en dat gebruikt wordt om het te grijpen en te bewegen. Ze worden gebruikt in krachttraining en komen oorspronkelijk uit Rusland. Ze zijn populair geworden in de fitnesswereld vanwege hun effectiviteit bij het versterken van de spieren en het verbranden van calorieën. De oefeningen kunnen helpen bij het versterken van de spieren in de benen, de billen, de rug, de armen en de schouders. Ze zijn ook een effectief hulpmiddel om de kern te versterken en de flexibiliteit te verbeteren.


Populaire oefeningen met een kettlebell

  1. Swing – Dit is een krachtige oefening die de bovenste en onderste helft van het lichaam activeert. De oefening vereist dat je de kettlebell tussen je benen houdt en hem vervolgens vooruitzwaait.
  2. Goblet Squat – Dit is een ploegoefening waarbij je de kettlebell met beide handen voor je borst houdt. Vervolgens doe je een diepe squat, waarbij je knieën langs je tenen komen.
  3. Overhead Press – Deze oefening versterkt je schouders, triceps en borstspieren. Houd de kettlebell met beide handen boven je hoofd en duw hem omhoog.
  4. Clean & Jerk – Dit is een complexe oefening waarbij je de kettlebell van de grond optilt en hem vervolgens boven je hoofd duwt.