CrossFit Halters

Instelbare halter

Halters zijn gewichten die gebruikt worden in krachttraining en bodybuilding. Ze bestaan meestal uit gietijzer of staal en zijn beschikbaar in verschillende gewichtsklassen om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen. De gewichten zijn gewoonlijk vierkant of rond van vorm en hebben twee handvatten die uitsteken vanuit het gewicht en die gebruikt worden om het te grijpen en te bewegen. Ze worden gebruikt om spiergroepen te versterken en om de spiermassa te vergroten. Ze worden meestal gebruikt in combinatie met oefeningen zoals kniebuigingen, bankdrukken en halterstangen om de spieren te versterken en te vergroten.


Populaire oefeningen met halters

  1. Deadlifts: Begin met je voeten op schouderbreedte en buig je knieën om je handen te grijpen om de bar. Hou je rug recht en je borst naar voren, druk je benen om de bar te verplaatsen. Blijf uitstrekken tot je staat met de bar in je heupen. Breng de bar terug naar de grond door je knieën te buigen en je rug recht te houden.
  2. Squats: Begin met je voeten op schouderbreedte en buig je knieën om de bar te grijpen. Hou je rug recht en je borst naar voren terwijl je de bar boven je hoofd tilt. Strek je benen om de bar naar beneden te brengen en zak naar een zitpositie. Push je voeten op de grond om je terug te verplaatsen in de staande positie.
  3. Clean and Jerk: Begin met de bar op de grond en buig je knieën om de bar te grijpen. Hou je rug recht en je borst naar voren terwijl je de bar boven je hoofd tilt. Breng de bar naar je borstkas terwijl je knieën buigt en duw de bar terug naar boven. Push je voeten op de grond terwijl je de bar boven je hoofd tilt.
  4. Bench Press: Begin op je rug op de bank met de bar direct boven je borst. Hou je voeten op de grond en duw de bar omhoog. Hou je rug recht en je borst naar voren terwijl je de bar boven je borst duwt. Laat de bar rustig naar beneden zakken voordat je de oefening herhaalt.
  5. Shoulder Press: Begin met je voeten op schouderbreedte en buig je knieën om de bar te grijpen. Hou je rug recht en je borst naar voren terwijl je de bar boven je hoofd tilt. Strek je armen om de bar naar boven te drukken. Laat de bar rustig naar beneden zakken voordat je de oefening herhaalt.