CrossFit geschiedenis

Hoe is CrossFit ontstaan

CrossFit is een vorm van functionele fitness die is ontwikkeld door Greg Glassman en Lauren Jenai in de jaren 1990. Het is gebaseerd op een combinatie van krachttraining, gymnastiek en atletiek en is ontworpen om de algehele fitness te verbeteren. CrossFit is in de loop der jaren populair geworden onder atleten en fitnessliefhebbers vanwege de veelzijdigheid en uitdaging van de workouts.

In de beginjaren van CrossFit werden de workouts voornamelijk uitgevoerd in de garage of op het strand van Greg Glassman en Lauren Jenai. In 2000 opende Glassman het eerste CrossFit-gecertificeerde trainingscentrum, dat bekend stond als The Box, in Santa Cruz, Californië. De jaren die volgden, groeide het aantal CrossFit-gecertificeerde trainingscentra snel en werd CrossFit een wereldwijd fenomeen.

CrossFit gym

De CrossFit games

In 2003 werd het eerste CrossFit-kwalificatietoernooi, de CrossFit Games, gehouden. Dit toernooi brengt de beste CrossFit-atleten van over de hele wereld bijeen om te concurreren in een serie van workouts die ontworpen zijn om de grenzen van de fysieke fitheid te verkennen. De CrossFit Games zijn nu een jaarlijks evenement dat wereldwijd wordt uitgezonden en bekeken door miljoenen mensen.

Tegenwoordig is CrossFit een van de meest populaire vormen van fitness over de hele wereld, met miljoenen mensen die deelnemen aan CrossFit-workouts in geaccrediteerde trainingscentra en thuis. Het blijft een uitdagende en veelzijdige manier om fit te blijven en de algehele fysieke fitheid te verbeteren.

CrossFit vs Fitness

In tegenstelling tot CrossFit, is fitness gericht zijn op het verbeteren van de fysieke fitheid en de gezondheid. Fitness kan allerlei verschillende vormen aannemen, zoals bijvoorbeeld krachttraining, cardio-oefeningen, yoga en dansen. In tegenstelling tot CrossFit, is fitness niet gebaseerd op een specifiek programma of set van oefeningen.